Over de organisatie
Het Bureau Financieel Toezicht (BFT) is een zelfstandig bestuursorgaan, die landelijk werkzaam is en gevestigd in Utrecht. Door zijn toezichtactiviteiten draagt het BFT bij aan het bevorderen en in stand houden van de integriteit van het financieel-economisch stelsel van Nederland. Het BFT is verantwoordelijk voor het integrale toezicht op het notariaat en op gerechtsdeurwaarders. Tevens is het BFT verantwoordelijk voor het toezicht op de naleving van de Wet ter voorkoming van Witwassen en Financieren van Terrorisme (Wwft) ten aanzien van notarissen, belastingadviseurs, registeraccountants, accountants-administratieconsulenten en andere zelfstandige vergelijkbare beroepsbeoefenaren zoals administratiekantoren en bedrijfseconomische adviseurs.

Een van de ambities van het BFT is het toezicht proactiever, effectiever en efficiënter te kunnen uitoefenen en zicht te krijgen én te houden op de markt van notarissen en gerechtsdeurwaarders. Het BFT hecht daarom grote waarde aan analyses op – onder andere – door de notarissen en gerechtsdeurwaarders aan het BFT ingediende kwartaal- en jaarcijfers.

Om invulling te geven aan de ambities van het BFT zijn wij voor het team Toezicht op het Notariaat en Gerechtsdeurwaarders op zoek naar een Financieel Analist die het leuk vindt om een substantiële bijdrage te leveren aan de doelstellingen van deze maatschappelijke organisatie.

Wat ga je doen?
Het doel van deze functie is het interpreteren van (financiële) data door middel van scherpe analyses en waardevolle inzichten, zodat proactief, effectief en efficiënt toezicht kan worden uitgeoefend en trends en risico’s in de markten in een vroeg stadium worden gesignaleerd. Daarnaast zul je bijdragen aan het structureel opbouwen en versterken van de datapositie van het BFT.

Tot je taken en verantwoordelijkheden behoren onder meer:

 • Verzamelen en analyseren van beschikbare (en nog te ontwikkelen) data en informatie en daarover adviseren;
 • Zoeken naar en verdiepen in trends, nieuws en marktinformatie, zowel zelfstandig als met collega’s en externe partijen;
 • Signaleren van verbanden en ontwikkelingen uit de verschillende informatiebronnen en ontwikkelen en onderhouden van dashboards en andere informatieproducten;
 • Zoeken naar nieuwe informatiebronnen die nuttig zijn voor het versterken van de datapositie van het BFT;
 • Actief in gesprek zijn met collega’s en partners en alert zijn op kansen voor het BFT;
 • Presenteren van de uitkomsten van analyses en adviezen op een visueel aantrekkelijke manier.

In deze rol heb je veel contact met de toezichthouders, het hoofd van de afdeling en andere analisten binnen het BFT.

Functie eisen

Dit ben jij
Voor deze interessante en afwisselende functie zijn wij op zoek naar kandidaten met een sterk analytisch vermogen en een proactieve instelling. Daarnaast ben je een inhoudelijk gedreven professional met gevoel voor cijfers en een adviesgerichte attitude. Je bent in staat mensen mee te nemen in je verhaal en je analyses en adviezen op een overtuigende wijze te presenteren.

Verder vinden we het belangrijk dat je:

 • Beschikt over een afgeronde HBO of WO-opleiding en affiniteit met data science, IT, statistische technieken of vergelijkbare vakgebieden;
 • Ervaring hebt met business intelligence tools zoals PowerBI;
 • Beschikt over ervaring met databases (SQL);
 • Bij voorkeur kennis hebt van financiële overzichten;
 • Een teamspeler bent die ook prima zelfstandig kan werken;
 • Beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden;
 • Projectmatig kunt werken en in staat bent om kwalitatief hoogwaardige producten te leveren binnen de gemaakte afspraken;
 • Beschikt over een groot verantwoordelijkheidsgevoel en betrokken bent bij je werk en collega’s.

Wat biedt het BFT?
Het BFT biedt aan jou een functie waarin je direct betrokken bent bij het verbeteren van het toezicht en daarmee een wezenlijke bijdrage levert aan de ontwikkeling van de organisatie. Je krijgt de ruimte om je rol te bepalen en wordt in de gelegenheid gesteld je verder te specialiseren.

Je wordt welkom geheten door een enthousiast team met betrokken en kundige collega’s die je graag wegwijs maken binnen de organisatie en het werkveld.

Het BFT biedt daarnaast een uitstekend pakket aan arbeidsvoorwaarden, conform het cao Rijk. Aan deze functie is maximaal schaal 11 verbonden, op basis van een 36-urige werkweek, en word je ingeschaald afhankelijk van jouw kennis en ervaring.

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37 % van het bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen.

Het BFT hecht sterke waarde aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, vergoeding voor je woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Interesse?
Heb je interesse in deze boeiende rol waarin je bijdraagt aan een maatschappelijke organisatie met impact én waarin je de gelegenheid krijgt om te leren en te ? Dan zien wij graag jouw CV en sollicitatie tegemoet!

Na de CV-selectie vinden voorselectiegesprekken plaats met de adviseur van Employment Services. Vervolgens worden geselecteerde kandidaten voorgedragen aan het BFT, hetgeen gevolgd wordt door gesprekken bij het BFT op kantoor.

Voor meer ► informatie en/of direct solliciteren? Neem dan contact op met de consultants, Hendrik Roeleveld (06-57679413 / h.roeleveld@employmentservices.nl) of Janine Trompetter (06-29472010 / j.trompetter@employmentservices.nl) van Employment Services die verantwoordelijk zijn voor de werving van kandidaten.