Over de organisatie

Het Bureau Financieel Toezicht (BFT) is een zelfstandig bestuursorgaan, die landelijk werkzaam is en gevestigd in Utrecht. Door zijn toezichtactiviteiten draagt het BFT bij aan het bevorderen en in stand houden van de integriteit van het financieel-economisch stelsel van Nederland. Het BFT is verantwoordelijk voor het integrale toezicht op het notariaat en op gerechtsdeurwaarders. Tevens is het BFT verantwoordelijk voor het toezicht op de naleving van de Wet ter voorkoming van Witwassen en Financieren van Terrorisme (Wwft) ten aanzien van notarissen, belastingadviseurs, registeraccountants, accountants-administratieconsulenten en andere zelfstandige vergelijkbare beroepsbeoefenaren zoals administratiekantoren en bedrijfseconomische adviseurs.

Het BFT is op zoek naar een Financieel Toezichthouder. Het BFT heeft de ambitie om door te ontwikkelen en groeien, door de landelijke focus en de hybride werkvorm waar binnen wordt gewerkt, liggen er veel leuke uitdagingen.

Om invulling te geven aan deze ambitie zijn we op zoek naar een nieuwe collega!

Wat ga je doen?

Als toezichthouder ben je (pro)actief in contact met de gerechtsdeurwaarders- en notariskantoren om vast te stellen of relevante wet- en regelgeving wordt nageleefd, of er sprake is van voldoende financiële basis, alsmede het geven van aanwijzingen en stimuleren van het oppakken van de gesignaleerde (noodzakelijke) verbeterpunten.

Daar waar nodig verricht je onderzoeken, waarover je rapporteert. Gedurende je onderzoeken werk je samen met collega’s.
Je staat in contact met notarissen, gerechtsdeurwaarders, instellingen, beroepsorganisaties en collega toezichthouders, etc. en geeft regelmatig voorlichting aan hen of beantwoord vragen die betrekking hebben op jouw rol en vakgebied.

Je houdt relevante wet- en regelgeving, jurisprudentie en literatuur actief bij en haalt actief informatie op bij externe partijen (zoals beroepsorganisaties, ministeries, andere toezichthouders, tuchtkamers en het openbaar ministerie). Je signaleert als er ontwikkelingen zijn die van invloed zijn op het gehanteerde beleid en adviseert het MT van het BFT hierover.

Wie ben jij?

Je hebt een scherpe geest, bent analytisch sterk en een representatieve gesprekspartner voor (ondertoezichtgestelde) organisaties en andere stakeholders. Je hebt een grote passie voor het vak en bent gedreven om je daarin verder te ontwikkelen. Je staat stevig in je schoenen, bent standvastig en doortastend. Je bent communicatief vaardig en in staat om de benodigde informatie (voor de onderzoeken) boven tafel te krijgen.

In de functie is het tevens van belang dat je beschikt over overtuigingskracht en een resultaatgerichte mentaliteit. Je bent een gedreven doorzetter die graag de mouwen opstroopt en doorgaat totdat de zaken zijn afgerond.

Tenslotte ben je in staat om project- en planmatig te werken en als sparring-partner te fungeren voor de overige teamleden. Je hebt een objectieve kijk op zaken en weet deze van meerdere kanten te belichten.

Verder heb je:

  • Een afgeronde opleiding tot (register)accountant.
  • Kennis van relevante wet en regelgeving omtrent financiële verslaglegging en de daarbij behorende jurisprudentie.
  • Het is een pré als je relevante onderzoekservaring hebt.

Wat biedt het BFT?

Het BFT biedt een interessante functie van 36 uur per week waarin je de ruimte krijgt om je verder te ontwikkelen.
Het BFT biedt een uitstekend pakket aan arbeidsvoorwaarden, conform CAO Rijk. Aan deze functie is functiegebouw Rijk functie verbonden en word je ingeschaald afhankelijk van jouw kennis en ervaring. Je kunt afhankelijk van jouw kennis en ervaring tussen de € 3503,53 en € 6045,65 verdienen op basis van 36-urige werkweek.

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen.

Het BFT hecht sterke waarde aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, vergoeding voor je woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Ben je enthousiast geworden?

Ben jij enthousiast geworden en wil je meer weten over deze functie of over het BFT neem dan contact op met teamleider, Martin Freijssen via 030 – 251 69 84
Wil je solliciteren dan kun je jouw motivatie en CV mailen naar s.wiendels@bureauft.nl