Monitoring van de WWFT bij administratiekantoren

Het Bureau Financieel Toezicht (BFT) gaat de komende tijd de naleving van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (WWFT) bij administratiekantoren monitoren. Regelmatig krijgen geselecteerde groepen administratiekantoren een informatiebrief met een toelichting op de WWFT toegezonden en aan een gedeelte van de geselecteerde kantoren zal gevraagd worden een online vragenlijst in te vullen.

Het BFT tracht op deze wijze de WWFT onder de aandacht te brengen en de naleving van de WWFT bij administratiekantoren op een hoger niveau te tillen.

Doelstelling van de WWFT is om de integriteit van het financiële stelsel te waarborgen en de betrokkenheid van (onder andere) de administratiekantoren bij criminele activiteiten zoals witwassen en financieren van terrorisme te voorkomen.

Voor meer informatie kunt u een mail sturen naar: bft.post@bureauft.nl 

2017-08-31T11:40:05+02:00oktober 6th, 2016|Wwft|

Deel dit bericht via uw favoriete platform

Ga naar de bovenkant