Persbericht OM: Twee notarissen en kandidaat-notaris gehoord in niet-melders actieweken

De FIOD en Politie hebben afgelopen twee weken twee notarissen en een kandidaat-notaris gehoord voor het niet-melden van ongebruikelijke transacties dan wel het niet doen van cliëntenonderzoek. Daarnaast worden personeelsleden van  een auto lease bedrijf, twee autohandelaren en een belastingadviseur gehoord. Op zittingen in september zijn boetes tot 40.000 euro geëist tegen twee boekhouders.

Alle onderzoeken maken deel uit van het ‘niet-melders project’. Dit is gezamenlijk project van het Anti Money Laundering Centre (AMLC) van de FIOD, de Politie, de Financial Intelligence Unit Nederland (FIU-NL), het Bureau Financieel Toezicht (BFT), Bureau Toezicht WWFT van de Belastingdienst (BTWwft), de Nederlandsche Bank (DNB), de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en het Openbaar Ministerie (OM). Het project heeft als doel de naleving van de regels van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) te verbeteren.