Uit toezichtsonderzoeken van het BFT is gebleken dat de invulling van de notariële onderzoeksplicht ten aanzien van het geldverkeer tussen partijen verbetering behoeft. Met name als er geld buiten de notaris om wordt betaald, wordt verrekend of schuldig wordt erkend door partijen kan er meer aandacht worden besteed aan onderzoek. Om de notaris de mogelijkheid te bieden grip te krijgen op het juist invullen van de onderzoeks- en meldplicht voor het geldverkeer heeft het BFT een schema gemaakt en een toelichting voor het schema. Met het schema en de toelichting stelt het BFT geen nieuwe normen, maar geeft de notariële beroepsgroep slechts praktische handvatten voor de uitvoering van bestaande normen.

PDF Toelichting op schema notariële onderzoeks- en meldplicht geldverkeer

PDF Schema notariële onderzoeks- en meldplicht geldverkeer