Karen Weisfelt vertrekt na 17 jaar als directeur van het bureau van de KBvG. Per 1 februari 2024 start zij bij het BFT als hoofd Afdeling Notariaat en Gerechtsdeurwaarders.

Karen Weisfelt is al sinds 1999 betrokken bij de beroepsgroep van gerechtsdeurwaarders. Zij startte 25 jaar geleden vanuit het Branche Bureau als ondersteuner van de Koninklijke Vereniging van Gerechtsdeurwaarders (KvG), de rechtsvoorganger van de KBvG. Toen de KBvG begin 2007 een eigen bureau oprichtte, werd zij de eerste directeur.

De KBvG is Karen zeer dankbaar voor al die jaren bij de beroepsorganisatie, waarin ze veel heeft betekend voor gerechtsdeurwaarders. Ze heeft de beroepsgroep altijd een warm hart toegedragen en mede zorg gedragen voor de totstandkoming van belangrijke onderzoeken en pre-adviezen. Zoals aan Paritas Passé, en daaruit voortvloeiend de herziening van het beslagverbod roerende zaken, de vereenvoudiging van de beslagvrije voet en het betrekken van het bankbeslag daarbij. “Dat was allemaal niet mogelijk geweest zonder de ondersteuning van het bureau waaraan zij leiding gaf” aldus Chris Bakhuis, voorzitter van de KBvG.

Met Karen Weisfelt haalt het BFT een bevlogen en kundige manager met enorme kennis van zaken binnen. Chris Bakhuis: “Het is voor de gerechtsdeurwaarders goed dat er met Karen veel kennis binnenkomt bij het BFT over onze beroepsgroep. Dat zal het toezicht en de relatie nog meer ten goede komen. We wensen Karen en BFT een vruchtbare toekomst toe.”

Het BFT is op zijn beurt zeer blij met de komst van Karen Weisfelt. Directeur Yolanda de Groot “We heten Karen van harte welkom en hebben er het volste vertrouwen in dat haar kennis en kwaliteiten de organisatie zullen ondersteunen in het realiseren van onze ambities”